De Mos laakt 'trekpop' Lijnders: 'Bleef Wijnaldum maar instrueren voor de camera'

De Mos laakt 'trekpop' Lijnders: 'Bleef Wijnaldum maar instrueren voor de camera'

29-05-2019 09:25
56

Aad de Mos stoort zich gigantisch aan Pepijn Lijnders. In een groot interview met weekblad Nieuwe Revu uit hij zijn ergernis over de Nederlandse assistent van Liverpool-manager Jürgen Klopp. 

Na zijn mislukte avontuur als trainer van NEC keerde Lijnders in 2018 terug in de staf van Champions League-finalist Liverpool. De Mos neemt hem totaal niet serieus, zo blijkt. "Joh, dat zijn van die trekpoppen die louter meepraten met het circus. Die spelen enkel een hoofdrol in hun eigen film", stelt hij.

"Dat zag je wel in het duel met Barcelona, die memorabele halve finale op Anfield, toen Liverpool met 4-0 won. Omdat Lijnders wist dat de camera op hem gericht stond, bleef hij vlak voor de tweede helft Wijnaldum maar instrueren toen die op het punt stond om te in vallen."

Waarom Klopp dan zo graag met Lijnders werkt? "Ach, hij zal wel tegenstanders analyseren waar Klopp zelf geen tijd voor heeft, want reken maar dat Klopp zelf met jongens als Salah, Firmino en Van Dijk praat. Wat hij natuurlijk niet voor niets doet. Dat doet hij puur om die gasten in een goed humeur te houden. Zodat die hun werk blijven doen."