'Exit bij Sparta: promovendus laat Drenthe (32) gaan na terugval'

'Exit bij Sparta: promovendus laat Drenthe (32) gaan na terugval'

29-05-2019 12:11
58

Sparta gaat waarschijnlijk zonder Royston Drenthe de Eredivisie in. Het Algemeen Dagblad meldt woensdagmiddag dat het aflopende contract van de routinier vermoedelijk niet verlengd wordt door de kersvers promovendus.

Drenthe (32) signeerde afgelopen zomer een éénjarig contract op Het Kasteel. Zijn avontuur bij Sparta begon voortvarend, maar de laatste maanden deed trainer Henk Fraser steeds minder vaak een beroep op de oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid.

Het AD voorspelt dat het aflopende contract van Drenthe niet verlengd wordt door de Rotterdamse club. Naast Drenthe lijken ook doelman Roy Kortsmit en linksback Giliano Wijnaldum te vertrekken. Zij beschikken eveneens over een aflopende verbintenis.

Veldwijk
Wie wél kan blijven, is topscorer Lars Veldwijk. Het was al bekend dat de topscorer een optie in zijn contract had staan die alleen gelicht zou kunnen worden wanneer Sparta promoveerde naar de Eredivisie. Het ligt voor de hand dat de clubleiding nu ook gebruik maakt van deze mogelijkheid. Veldwijk zóu vervolgens alsnog verkocht kunnen worden, maar dan is Sparta in ieder geval zeker van een transfersom. 

Sparta wil volgens het AD ook graag door met Laros Duarte. De middenvelder werd dit seizoen gehuurd van PSV.