PEC Zwolle strikt Stegeman als opvolger van Stam: Veel indruk gemaakt

PEC Zwolle strikt Stegeman als opvolger van Stam: "Veel indruk gemaakt"

Gepubliceerd: woensdag 29 mei 2019 om 13:05wo 29-05-2019 om 13:05

Laatste update: woensdag 29 mei 2019 om 13:20wo 29-05-2019 om 13:20

Witte rook uit Zwolle: John Stegeman is de nieuwe trainer van PEC. Hij komt over van rivaal Go Ahead Eagles en heeft voor twee jaar getekend bij zijn nieuwe club, meldt PEC woensdagmiddag via de officiële kanalen. 

"John heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in het betaald voetbal. Door zijn inspirerende wijze van leiding geven, in combinatie met een aanvallende maar realistische speelstijl waar wij bij PEC Zwolle liefhebber van zijn, heeft hij veel indruk op ons gemaakt", legt technisch directeur Gerard Nijkamp uit op de website van PEC.

"Zijn aanstelling past bij de filosofie van onze club en John is wat ons betreft een hoofdtrainer die past in het rijtje Art Langeler, Ron Jans, John van ’t Schip en Jaap Stam."

Stegeman, die een jaar geleden van Heracles Almelo naar Go Ahead verkaste, is blij met zijn nieuwe stap. "Na een mooi seizoen bij Go Ahead Eagles, waarin het op een haar na niet lukte om te promoveren, komt er voor mij persoonlijk nu een mooie kans om bij een stabiele eredivisieclub aan de slag te gaan. Als hoofdtrainer wil ik met mijn team en selectie er alles aan doen om de club de komende jaren verder te laten groeien."

Dinsdagavond liep Go Ahead op een haar na promotie mis. RKC Waalwijk won met 5-4 in De Adelaarshorst; in de 94e minuut stond Go Ahead nog met 4-3 voor. 

Poll

Goede keuze van PEC?

(2130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws