Zaakwaarnemer schept duidelijkheid over voorkeur en transfersom Cillessen

Zaakwaarnemer schept duidelijkheid over voorkeur en transfersom Cillessen

29-05-2019 16:28 Laatste update: 16:32
22

Jasper Cillessen wil in één van de vijf grote competities keepen. Dat bevestigt zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr. aan VTBL. Benfica lijkt daardoor af te vallen.

Het is geen geheim dat Cillessen op zoek is naar een nieuwe club, omdat hij klaar is met zijn reserverol bij FC Barcelona. Volgens Ploegsma wil de keeper in één van de vijf grote competities actief zijn. Spanje, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk vallen in die categorie.

"In Frankrijk zit bijvoorbeeld maar een club die hem kan betalen: Paris Saint-Germain", aldus Ploegsma in gesprek met Humberto Tan. In het Barça-contract van Cillessen staat een afkoopsom van zestig miljoen euro. "Ze zetten gewoon een prijs in het contract, maar dat is niet het bedrag waarvoor hij uiteindelijk gaat. Het is onderhandelbaar."

Als Tan suggereert dat een club weleens 28 miljoen euro kan bieden op Cillessen, antwoordt Ploegsma: "Dan kun je een deal doen." Cillessen wil 'gewoon' weer spelen. "Daar zijn we druk mee bezig. Ik richt me eerst op Oranje en daarna ga ik op vakantie. We zien het wel."