FC Utrecht contracteert PSV-middenvelder (19): 'Toen nog niet haalbaar'

FC Utrecht contracteert PSV-middenvelder (19): 'Toen nog niet haalbaar'

29-05-2019 21:50
18

Justin Lonwijk is tevreden met zijn overstap van PSV naar FC Utrecht. De middenvelder tekende woensdag een driejarige verbintenis in de Domstad.

"Ik vond dat het tijd was voor een nieuwe stap. Utrecht lijkt me een mooie club om me door te ontwikkelen", vertelt Lonwijk aan FC Utrecht TV. "M'n ouders hebben een heel belangrijke rol gespeeld. Met hen heb ik de beslissing uiteindelijk genomen. Ik heb de trainer gesproken. Die dingen bij elkaar waren heel belangrijk."

Technisch manager Jordy Zuidam vertelt dat Utrecht niet over een nacht ijs is gegaan bij het vastleggen van Lonwijk. "Het is een speler die we al heel lang kennen. Hij speelde bij PSV in de jeugd. Daar was hij altijd een van de grotere talenten. Hij was toen nog niet haalbaar."

"Toen dat circuit afliep en we via zijn zaakwaarnemers op de hoogte werden gebracht van het feit dat hij FC Utrecht wel zag zitten, zijn we daarvoor gegaan. Uiteindelijk heeft het er in geresulteerd dat we hem hebben kunnen vastleggen. Daar zijn we trots op."