Atlanta en De Boer winnen weer en houden druk op lijstaanvoerder D.C. United

30-05-2019 06:54
30

Atlanta United heeft na twee nederlagen op rij de smaak van het winnen weer te pakken. De ploeg van trainer Frank de Boer won op eigen veld met 3-0 van Minnesota United en neemt daardoor de vierde plaats in de Eastern Conference in handen.

De ploeg van De Boer verloor twee keer op rij en moest daardoor de vierde plaats afstaan aan New York Red Bulls, maar tegen Minnesota United werd de draad weer opgepakt. In de eerste helft kwam Atlanta op voorsprong door een treffer van Franco Escobar, maar toch maakte de formatie van de Nederlandse trainer het zichzelf nog lang moeilijk. Pas in blessuretijd zorgde Josef Martinez voor opluchting bij Atlanta door twee keer te scoren en de eindstand op 3-0 te bepalen.

Daarmee staat Atlanta met 23 punten uit veertien wedstrijden op de vierde plaats in de Eastern Conference. De achterstand op lijstaanvoerder D.C. United, waar ook Wayne Rooney actief is, bedraagt drie punten. De concurrentie boven Atlanta heeft echter wel één of twee wedstrijden meer gespeeld dan de ploeg van De Boer.