Eriksen van Breda naar Champions League-finale: 'Niet verwacht van tevoren'

Eriksen van Breda naar Champions League-finale: 'Niet verwacht van tevoren'

30-05-2019 10:23 Laatste update: 10:40
47

Josip en Carla uit Almere maakten van dichtbij mee hoe Christian Eriksen van schuchter Deens talent uitgroeide tot Premier League-ster. De spelmaker uit Middelfart, zaterdag te bewonderen in de Premier League-finale, verbleef tijdens zijn eerste Ajax-jaren bij het gastgezin in Almere.

Bennett van Fessem
ALMERE

Wedden

Meer odds

Eriksen werd in januari 2009 opgepikt bij Odense BK en maakte één jaar later zijn debuut voor het eerste, in een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Het Ajax-shirt met rugnummer 51 prijkt aan de muur in Almere. "Daar ben ik wel het meest trots op. Memorabel, onvergetelijk", vertelt Josip aan VoetbalPrimeur. Tien jaar na zijn vuurdoop in Breda wacht alweer de Champions League-finale in Madrid. "Een kleine stap."

Zijn voormalige gastouders hadden niet veel moeite om Eriksen in het gareel te houden. "Het was wel een pubertje, maar zo heeft hij zich nooit gedragen. Of hij met de regenpijp naar beneden ging? Nee, hij was een hele toegewijde voetballer, we hoefden hem weinig te corrigeren. Hij was een jongen die alles voor zijn sport opofferde: goed eten, goed rusten en als het tijd was om naar bed te gaan, ging hij vanzelf."

Zaterdag speelt Eriksen met Tottenham de Champions League-finale tegen Liverpool. "Dat is wel een happening. Wat je van tevoren eigenlijk niet verwacht had, gebeurt wel."