Roda-middenvelder kiest na acht jaar voor andere uiterste en tekent bij Cambuur

Roda-middenvelder kiest na acht jaar voor andere uiterste en tekent bij Cambuur

30-05-2019 11:14
114

Mitchel Paulissen verruilt het Diepe Zuiden voor het Hoge Noorden. De 26-jarige middenvelder stapt transfervrij over van Roda JC naar SC Cambuur, zo maken de Leeuwarders op Hemelvaartsdag bekend via de officiële kanalen.

De aanvallend ingestelde Limburger tekent bij zijn nieuwe club een contract tot medio 2021. Volgens technisch manager Foeke Booy heeft zijn club een speler binnengehaald die zich zowel op Eredivisie- als op Keuken Kampioen Divisie-niveau heeft bewezen. "Met zijn diepgang, loopvermogen en technische vaardigheden is het een speler die goed bij onze manier van spelen past", laat Booy weten.

Paulissen had nog een eenjarige optie in zijn contract, maar het financieel noodlijdende Roda besloot om deze niet te lichten. De in Kerkrade geboren en getogen middenvelder liet eind april al weten dat het 'tijd wordt om ergens anders te gaan kijken'. Hoewel Paulissen vrijwel het volledige seizoen 2017/2018 moest missen met een knieblessure, kwam hij in acht jaar tijd tot 129 competitiewedstrijden in het geel-zwart.