'Streppel-deal onzeker na degradatie De Graafschap: drie alternatieve kandidaten'

'Streppel-deal onzeker na degradatie De Graafschap: drie alternatieve kandidaten'

30-05-2019 12:11
36

De Graafschap gaat, ook na de degradatie uit de Eredivisie, voor Jurgen Streppel als nieuwe trainer. Volgens het de Gelderlander willen De Superboeren in de eerste week van juli al een opvolger voor de naar SC Cambuur vertrokken Henk de Jong presenteren, ook al is het de vraag of Streppel trek heeft in een Keuken Kampioen Divisie-avontuur.

De Graafschap ging aanvankelijk voor Peter Hyballa, die echter financieel niet haalbaar bleek, en kwam vervolgens bij Streppel uit. De oud-trainer van Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen was het afgelopen seizoen werkzaam bij Anorthosis Famagusta op Cyprus, maar zit momenteel zonder club. Beide partijen hebben al meerdere malen met elkaar om de tafel gezeten, toen het nog niet duidelijk was op welk niveau De Graafschap komend seizoen zou spelen.

Inmiddels zijn De Superboeren in de play-offs over Sparta gestruikeld en is het de vraag of Streppel nog steeds haalbaar is. "Wij hebben voor ogen wat we willen. Maar we moeten er nog wel uitkomen", reageert technisch manager Peter Hofstede in gesprek met de Gelderlander. "Nu duidelijk is op welk niveau we gaan spelen, is het streven om zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen."

Mocht Streppel toch afhaken, dan lijken Fred Grim, Ruud Brood en Ernest Faber de alternatieven. Grim is echter met RKC Waalwijk naar de Eredivisie gepromoveerd en Brood praat met NAC Breda over een eventueel verlengd verblijf.