'Contact tussen PSV en Berghuis, niet gehaalde Oranje-selectie komt PSV goed uit'

'Contact tussen PSV en Berghuis, niet gehaalde Oranje-selectie komt PSV goed uit'

30-05-2019 13:02 Laatste update: 14:45
275

PSV heeft zich gemeld bij Steven Berghuis, meldt het Algemeen Dagblad op Hemelvaartsdag. De nummer twee van het voorbije Eredivisie-seizoen moet naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een opvolger voor Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn.

Voetbal International meldde maandag al dat PSV niet terugdeinst voor een controversiële transfer: de Eindhovenaren willen Berghuis weghalen bij rivaal Feyenoord. Hoewel trainer Mark van Bommel zich tegenover het AD niet wil uitlaten over de Berghuis-geruchten, is er volgens de ochtendkrant al 'contact' geweest met de 27-jarige linkspoot.

Feyenoord heeft geld nodig om komende zomer de transfermarkt op te kunnen gaan en lijkt bereid om Berghuis te verkopen. De vleugelaanvaller moet minstens tien miljoen euro opbrengen. Dat Berghuis niet tot de Oranje-selectie voor de Nations League-eindronde behoort, is een bijkomend voordeel voor de Eindhovenaren: de linkspoot zou in theorie al aan kunnen sluiten tijdens de eerste training, die gepland staat voor dinsdag 18 juni.