Ajax presenteert concept-oefenprogramma: trainingskamp in Twente en Oostenrijk

Ajax presenteert concept-oefenprogramma: trainingskamp in Twente en Oostenrijk

Gepubliceerd: donderdag 30 mei 2019 om 13:22do 30-05-2019 om 13:22

Laatste update: donderdag 30 mei 2019 om 13:49do 30-05-2019 om 13:49

Ajax start het nieuwe seizoen op vrijdag 21 juni, meldt de landskampioen en KNVB Beker-winnaar op Hemelvaartsdag via de officiële kanalen. De ploeg van trainer Erik ten Hag moet nog een aantal oefenpartners strikken en zal twee keer op trainingskamp gaan.

Vlak na de eerste training gaat Ajax traditiegetrouw naar De Lutte: de Amsterdammers zullen tussen maandag 24 juni en zaterdag 29 juni in Twente verblijven. De spelers van Jong Ajax reizen mee met hun collega's uit de A-selectie. Spelers met zomerse interlandverplichtingen, zoals Nicolas Tagliafico, David Neres (beiden actief op de Copa America), André Onana (Afrika Cup), Donny van de Beek (Nations League) en Dusan Tadic (EK-kwalificatiewedstrijden), zullen dan nog niet van de partij zijn. Ajax werkt in De Lutte twee oefenduels 'in de regio' af.

Wanneer de selectie compleet is, vertrekt men op zaterdag 13 juli naar het Oostenrijkse Bramberg. Ook daar zal Ajax twee keer oefenen tegen nog nader bekend te maken tegenstanders. De Ajax-trainingen zullen zowel in De Lutte als in Oostenrijk besloten zijn. De eerste officiële klus voor Ajax staat gepland voor zaterdag 27 juli: PSV is dan de tegenstander in de vervroegde Johan Cruijff Schaal. Tijdens het daaropvolgende weekend begint het Eredivisie-seizoen, waarna Ajax op 6 en 7 augustus instroomt in de voorrondes van de Champions League.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wie wint de Johan Cruijff Schaal?

(2108 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws