Twente met onervaren trainersstaf de Eredivisie in: Dus wat is ervaring?

Twente met onervaren trainersstaf de Eredivisie in: "Dus wat is ervaring?"

30-05-2019 18:26
40

FC Twente gaat met een onervaren trainersstaf de Eredivisie in, maar technisch directeur Ted van Leeuwen vreest niet. De Tukkers hebben volgens Van Leeuwen profijt van de voetbalkennis en de verschillende achtergronden van de leden van de technische staf.

FC Twente staat komend seizoen onder leiding van Gonzalo Garcia Garcia (35). Hij wordt terzijde gestaan door assistenten Dennis van der Ree (40) en Peter Niemeyer (35). "Gonzalo en Peter hebben honderden wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld en Dennis is al jarenlang trainer", zegt Van Leeuwen tegenover Voetbal International. "Dus wat is ervaring?"

"Het gaat mij om het spelidee, om de methode", gaat de technisch directeur van de Tukkers verder. "Bij iemand als Gonzalo zit dat er al heel lang in. Gonzalo en Dennis hebben samengespeeld bij AGOVV en daarna altijd contact gehouden."

Naast het vermeende gebrek aan ervaring bestaat de staf van FC Twente ook uit mensen met verschillende voetbalachtergronden. "Dennis wordt ook de eerste assistent. Gonzalo heeft de Spaanse trainerscursus gevolgd. Peter de Duitse. Ze zijn beiden in Nederland geschoold, maar kunnen door hun afkomst goed de verschillen zien. Onze staf is een mix van kennis en culturen, eigenlijk één groot Europa waarvoor we net hebben gestemd."