RKC wordt in Eredivisie gesteund door suikeroom: 'We willen iets moois bereiken'

RKC wordt in Eredivisie gesteund door suikeroom: 'We willen iets moois bereiken'

30-05-2019 18:48 Laatste update: 18:50
61

Ben Mandemakers wil RKC financieel bijstaan om de Waalwijkse club zodoende een 'stabiele Eredivisionist' te maken. De succesvolle ondernemer hielp RKC al vaker een handje en wil na de promotie opnieuw de portemonnee trekken.

Na een memorabele 4-5 overwinning in Deventer promoveerde RKC naar de Eredivisie. Om te voorkomen dat de Waalwijkers na één jaar alweer moeten afdalen wil Mandemakers een handje toesteken. "Ik ga niet roepen dat we in het linkerrijtje moeten komen, maar we willen een mooie plaats bereiken", zegt hij tegenover Omroep Brabant.

Investeringen van Mandemakers lijken daarvoor nodig. De keukengigant loopt daar niet voor weg. "We zullen er zijn voor RKC, maar laten we eerst een mooie begroting maken en dan kijken wat er nodig is voor een volgende stap."

En dus lijkt RKC wederom afhankelijk van de financiële impulsen van Mandemakers, die zijn naam ook al aan het stadion verbond en de club enkele jaren geleden redde van de ondergang. "Dat is moeilijk om over jezelf te zeggen, maar we doen als familie veel voor de club. En dat doen we al lang."