Streep door vertrek bij Feyenoord: 'Ik heb een heel goed en stabiel jaar nodig'

Streep door vertrek bij Feyenoord: 'Ik heb een heel goed en stabiel jaar nodig'

30-05-2019 21:15 Laatste update: 22:24
95

Nicolai Jörgensen wil deze zomer niet langer vertrekken bij Feyenoord. De 28-jarige Deen leek open te staan voor een transfer, maar hij denkt dat nog een seizoen in Rotterdam-zuid hem goed zal doen, vertelt hij aan BT.

"Ik heb een heel goed en stabiel jaar nodig", stelt Jörgensen. "Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik heb een jaar nodig waarin ik alles speel. Daarna zullen we wel weer zien." De spits keerde na het WK 2018 met een blessure terug bij Feyenoord en maakte pas in oktober zijn rentree. Hij speelde uiteindelijk 24 Eredivisie-duels, waarvan 15 als basisspeler. Daarin scoorde hij zeven keer.

Jörgensen zag vorig jaar een transfer naar Newcastle United afketsen. De Engelsen hadden liefst 17 miljoen euro voor hem over. "Ik had het gevoel dat Feyenoord te weinig oog had voor mijn kant, toen ze 'nee' bleven zeggen. Ze vergaten een beetje om mij tevreden te houden, als je dat zo kunt zeggen. Maar dat is voetbal."

Voor de Deense international is het een gesloten boek. Hij verheugt zich op het komende seizoen, waarin Jaap Stam de scepter zwaait in De Kuip. Jörgensen zat al met de nieuwe trainer om tafel. "Het ziet er goed uit. Hij wil aanvallend voetbal spelen en dat maakt het makkelijker om te scoren. Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen met Feyenoord."