'Dortmund zet 9 spelers op transferlijst: ook Isak moet plaatsmaken voor aankopen'

'Dortmund zet 9 spelers op transferlijst: ook Isak moet plaatsmaken voor aankopen'

30-05-2019 21:40
58

Borussia Dortmund versterkte zich voor komend seizoen al met Julian Brandt, Nico Schulz en Thorgan Hazard, maar lijkt nog niet klaar op de transfermarkt. Dat betekent ook dat diverse spelers mogen vertrekken, onder wie Alexander Isak.

Dat meldt BILD. De negentienjarige Zweed maakte het voorbije half jaar op huurbasis bij Willem II veel indruk in de Eredivisie. In zestien wedstrijden scoorde Isak dertien keer en gaf hij zes assists. Toch is in Dortmund (nog) geen plaats voor hem. De spits staat op een lijst van negen spelers die verkocht of verhuurd mogen worden om het salarishuis van Die Schwarzgelben onder controle te houden.

Naast Isak moeten ook André Schürrle, Shinji Kagawa, Jeremy Toljan, Felix Passlack, Dzenis Burnic, Sebastian Rode, Ömer Toprak en Maximilian Philipp plaatsmaken. Zij moeten Dortmund meer budget verschaffen om zelf nog wat op de transfermarkt te kunnen doen. De club hoopt de interesse in belangrijke spelers als Julian Weigl en Raphael Guerreiro (Paris Saint-Germain) en Mario Götze (Arsenal) wel af te slaan.

Isak werd onlangs al in verband gebracht met de Belgische topclub Anderlecht. Hij zou zo'n negen miljoen euro moeten kosten.