Definitief: Internazionale kondigt komst van trotse Conte aan

Definitief: Internazionale kondigt komst van trotse Conte aan

31-05-2019 06:45
15

Officieel: Antonio Conte is de nieuwe trainer van Internazionale. De Nerazzurri maakt de komst van de 49-jarige oefenmeester uit Lecce via de officiële kanalen bekend. Conte volgt Luciano Spalletti op, die donderdag vertrok bij Inter.

Er werd lang gespeculeerd over de toekomst van Conte, die volgens meerdere media uit Italië ook bij onder meer AS Roma had kunnen liggen. Al snel werd duidelijk dat het Inter zou worden, maar de witte rook bleef uit, tot vrijdagochtend. "Ik heb heel veel zin in dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven", zegt Conte op de clubsite van Inter.

"Ik ga er alles aan doen om het vertrouwen van de president en clubleiding terug te betalen. Ik koos voor Inter vanwege de club, de ambitie van het project en de geschiedenis."

"Ik weet zeker dat Antonio Conte een van de beste coaches van dit moment is", zegt president Steven Zhang. "Ik weet zeker dat hij ons helpt ons doel te bereiken, dat altijd hetzelfde is gebleven: deze club terugbrengen naar de top van de wereld."

Conte werd vorig jaar juli ontslagen als manager van Chelsea. Bij die club stond hij twee seizoenen aan het roer. In zijn eerste jaar werd hij kampioen.