Groot nieuws uit België: geheime ontmoeting over Nederlands-Belgische competitie

Groot nieuws uit België: geheime ontmoeting over Nederlands-Belgische competitie

Gepubliceerd: vrijdag 31 mei 2019 om 07:17vr 31-05-2019 om 07:17

Laatste update: vrijdag 31 mei 2019 om 13:11vr 31-05-2019 om 13:11

Enkele Belgische topclubs hebben onlangs in het geheim gesproken over een BeNeLiga. Zij willen dat de Belgische Jupiler Pro League en de Nederlandse Eredivisie worden samengevoegd. Dat idee werd jaren geleden al naar voren geschoven, maar heeft lang in de ijskast gestaan.

Volgens Het Nieuwsblad hebben topclubs uit België recentelijk gesproken over een samensmelting van de competities. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe is een fan van de BeNeLiga en sprak met mensen van Anderlecht, Standard Luik en KRC Genk. Ook KBVB-CEO Peter Bossaert was daarbij aanwezig. 

Het vergaderen over een eventuele BeNeLiga gebeurde achter de rug van kleinere clubs uit België om. De clubs spraken vorige week bij de Pro League, de vereniging van de Belgische profclubs, over de afschaffing van de play-offs, maar een Belgisch-Nederlandse competitie is nooit ter sprake gekomen. Dat er in het bijzijn van Bossaert toch is gesproken over een BeNeLiga zal geen goed gevoel achterlaten bij de kleinere Belgische clubs, aldus Het Nieuwsblad.

Naar verluidt is er zelfs al gesproken met 'voetbalbobo's uit Nederland, aldus Het Nieuwsblad. Echter is het wel zo dat de Eredivisie CV per 1 juli wordt geleid door voormalig ADO Den Haag-directeur Mattijs Manders in plaats van Jacco Swart, een inmiddels bekend gezicht voor de directeuren uit België.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws