De Ligt: Het lijkt me logisch dat de ene optie beter is dan de andere

De Ligt: "Het lijkt me logisch dat de ene optie beter is dan de andere"

31-05-2019 07:52
27

Matthijs de Ligt heeft nog altijd geen beslissing genomen over zijn toekomst. Wat de negentienjarige Ajax-captain te wachten staat is ook voor de hoofdrolspeler nog een grote verrassing. Meerdere clubs hebben belangstelling.

De Ligt kan Ajax inruilen voor de buitenlandse top, die met elkaar is verwikkeld in een hevige transferstrijd. "Het is best spannend wat er de komende tijd gaat komen, maar ik kijk er ook wel naar uit. Ik zie het als een uitdaging, dat is het belangrijkste", geeft De Ligt toe voor de camera van RTL Boulevard. "Er zijn verschillende opties. Je kijkt naar wat de beste optie is. Het lijkt me logisch dat de ene optie beter is dan de andere."

De Ligt kan in Nederland nog redelijk normaal over straat. Dat zal in het buitenland anders zijn. "Het is soms wel moeilijk, maar gelukkig zie ik eruit als een normale Hollander, dus val ik niet zo op. De laatste tijd is het wel meer, ja. In het buitenland is het wat intenser, maar dat zegt iets over de manier waarop ze het beleven. Dat hoort er ook bij."