'Als Koeman de raad van De Boer opvolgt, is er maar één opvolger: Peter Bosz'

'Als Koeman de raad van De Boer opvolgt, is er maar één opvolger: Peter Bosz'

31-05-2019 08:15 Laatste update: 09:58
29

Ronald Koeman vertrekt naar FC Barcelona wanneer hij die mogelijkheid krijgt. Daar is Hans Kraay jr. 100% van overtuigd. Koeman wordt gezien als de opvolger van Ernesto Valverde, die niet meer zeker lijkt van zijn plek na het verliezen van de Copa Del Rey-finale en de uitschakeling in de halve finales van de Champions League.

Koeman werd dinsdag op de persconferentie geconfronteerd met de vermeende belangstelling van Barcelona, maar benadrukte niet over het onderwerp te willen praten. "Ik heb heel goed gelet op zijn gelaatsuitdrukking en alles wat hij deed: hij wil er niet over praten", zegt Kraay jr. bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Maar hij heeft dus ook niet gezegd dat het complete onzin is. Als Barcelona echt komt, dan denk ik dat hij gaat."

Ronald de Boer zei eerder deze week dat Koeman erg gecharmeerd is van Barcelona en uitte zijn lof over de club waar hij jarenlang voor speelde. De Boer snapt het als Koeman voor Barcelona kiest. "Het is logisch natuurlijk, want hij heeft er een geweldige tijd meegemaakt als speler. Kun je nee zeggen tegen die club? Ik denk het niet. De Barça-trein komt waarschijnlijk maar één keer langs. Die gaat hij pakken, geloof me. Daar sprint hij achteraan."

Kraay jr. vindt echter niet dat Koeman moet gaan, maar snapt De Boer wel. "Ik vind het helemaal niet logisch dat je gaat wanneer je bent begonnen aan de wederopbouw van het Nederlands elftal waarbij iedereen je steunt. Het is zijn droom. Ronald de Boer mag daar veel meer over oordelen dan wij, omdat hij daar gespeeld heeft, dat gevoeld heeft en het snapt."

"De Boer heeft veel meer recht om het te zeggen dan wij. Ik zou het heel raar vinden, want dit wilde hij heel graag. Maar ik snap De Boer, die dit gevoeld en meegemaakt heeft. Als hij de raad van De Boer opvolgt, is er in mijn ogen maar één iemand die hem kan opvolgen. Dat is Peter Bosz. Voor de rest weet ik helemaal niemand."