Benitez: 'Wijnaldum en hij waren goede spelers, maar ze hadden aanbiedingen'

Benitez: 'Wijnaldum en hij waren goede spelers, maar ze hadden aanbiedingen'

31-05-2019 10:01 Laatste update: 13:10
10

Rafael Benitez vindt het niet verrassend dat Moussa Sissoko en Georginio Wijnaldum zaterdag tegenover elkaar staan in de Champions League-finale. Beide spelers vertrokken bij Newcastle United nadat de club degradeerde naar het Championship. Newcastle wilde het duo graag houden, maar slaagde daar niet in. Wijnaldum vertrok naar Liverpool, Sissoko tekende bij Tottenham.

Dat Sissoko en Wijnaldum een belangrijk aandeel hebben gehad in het bereiken van de Champions League-finale verrast Benitez niet. De manager begrijpt de teleurstelling bij de Newcastle-fans, die het duo liever niet zagen vertrekken. "De fans weten dat het allebei goede spelers zijn", zegt de Spanjaard tegen The Chronicle. "Het hangt af van de omgeving, het moment, de situatie van elke speler."

Newcastle kon het duo niet behouden. "Je kunt het niemand kwalijk nemen. De club niet, mij niet, niemand niet. Ze wilden vertrekken omdat ze goede aanbiedingen hadden en in de Premier League wilden blijven. Het is niet eerlijk als ik het alleen over Sissoko heb, maar hij staat in de finale, waar ik erg blij mee ben. Ik heb nog steeds contact met hem en Gini. Het waren goede spelers voor ons, maar we degradeerden en zij hadden aanbiedingen. Soms krijgen spelers geen aanbiedingen wanneer ze degraderen."

"Ze kregen die toch. Sissoko had drie heel goede, inclusief een heel belangrijke. Het is goed als je degradeert, maar er toch topclubs zijn die interesse hebben. Ze hebben de techniek en snelheid. Je kunt niets negatiefs zeggen over wat ze hier hebben gedaan."