'Lentebreak' beviel PSV slecht: 'Ze moeten ook rekening houden met andere clubs'

'Lentebreak' beviel PSV slecht: 'Ze moeten ook rekening houden met andere clubs'

31-05-2019 10:58 Laatste update: 11:52
117

De 'lentebreak' in de Eredivisie is PSV slecht bevallen, stellen Luuk de Jong en Denzel Dumfries. Vanwege het drukke schema van Ajax werd de volledige 33ste speelronde verplaatst waardoor, de Eindhovenaren ruim twee weken rust hadden tussen de wedstrijden tegen Willem II en AZ in.

"Ik vond het wel redelijk vervelend. Als je dan opeens achttien dagen niets hebt...", vertelt De Jong is de seizoensterugblik van FOX Sports. Het ritme van PSV bestond voornamelijk uit trainen en rusten, vult Dumfries aan. "Je raakt je hele wedstrijdspanning kwijt. Het is geen excuus en ik snap het ook wel, gezien het Europese programma van Ajax: maar ik denk dat dit nergens ter wereld gebeurt. Of ik het oneerlijk vond? Nou, ik vind het heel knap wat Ajax gepresteerd heeft in Europa, maar een competitie bestaat uit achttien teams. Ik vind dat de KNVB ook rekening moet houden met de andere clubs."

PSV verloor na lentebreak met 1-0 bij AZ en kon zijn titeldromen meteen vaarwel zeggen. Dat hadden de Eindhovenaren volledig aan zichzelf te wijten, vindt De Jong. "Je moet er als team voor zorgen dat je na zo'n periode helemaal fit en klaar bent voor die wedstrijd. Voor ons gevoel waren we dat ook, maar we verloren hem toch."

Na die nederlaag vielen er harde woorden in de kleedkamer, onthult Dumfries. "We hebben een donderspeech gehad. Dan vertelt Mark van Bommel de waarheid, hoe hij het ziet. Dat was niet mals, maar wel terecht. Er zijn goede dingen gezegd: wat er beter moest gaan en niet wat er slecht is gegaan."