FC Utrecht heeft tweede aanwinst binnen: Ghanees van 2 miljoen en 8 minuten

FC Utrecht heeft tweede aanwinst binnen: Ghanees van 2 miljoen en 8 minuten

31-05-2019 11:11
50

FC Utrecht heeft zijn tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De Ghanese buitenspeler Issah Abass zal voor één seizoen gehuurd worden van het Duitse FSV Mainz 05, maken de Domstedelingen vrijdag bekend via de officiële kanalen.

Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam betitelt zijn nieuwste aanwinst als een veelzijdige speler. "Issah kan op elke positie in de voorhoede uit de voeten. Hij beschikt over veel snelheid en brengt veel energie in de wedstrijden", laat hij weten aan de clubsite. "Issah heeft een geweldige wedstrijdmentaliteit en past daarmee uitstekend bij onze club. We zijn er erg blij mee dat we Issah voor één jaargang kunnen huren."

Mainz pikte Abass vorig seizoen op de laatste dag van de zomerse transfermarkt op bij het Sloveense Olimpija Ljubljana, dat twee miljoen euro mocht incasseren. De Ghanees tekende een contract tot de zomer van 2023, maar kwam tot welgeteld acht Bundesliga-minuten: op 6 oktober speelde hij tegen Hertha BSC zijn eerste en tot dusver laatste wedstrijd namens Mainz.

Eerder deze week verzekerde FC Utrecht zich van een Europa League-ticket én van de diensten van PSV-talent Justin Lonwijk.