'Poorten van halfleeg stadion in Baku zonder medeweten van UEFA opengegooid'

'Poorten van halfleeg stadion in Baku zonder medeweten van UEFA opengegooid'

31-05-2019 12:33 Laatste update: 13:50
44

De lokale autoriteiten in Baku hebben woensdagavond vlak voor de Europa League-finale de poorten van het Olympisch Stadion opengegooid, schrijft The Times. De UEFA was hier volgens de Britse kwaliteitskrant niet van op de hoogte.

Dat niet alle 69 duizend zitplaatsen gevuld zouden zijn, werd in de aanloop naar de finale tussen Chelsea en Arsenal al duidelijk: fans van beide clubs liepen niet bepaald warm om de verre reis naar Azerbeidzjan te ondernemen en de lokale bevolking had geen interesse of kon de kaartjes niet betalen. Een half uur voor aftrap waren er echter meer lege dan bezette stoeltjes in het stadion: de lokale autoriteiten vreesden tot hun grote schaamte dat 'hun' evenement voor het oog van de hele wereld voor een halfleeg stadion afgewerkt zou worden.

Volgens The Times besloot men op eigen initiatief om de toegangspoorten voor het stadion te openen en de lokale bevolking gratis binnen te laten. De te elfder ure binnengestroomde toeschouwers kregen vlaggetjes mee om voor een voetbalsfeer te zorgen, zonder dat de UEFA op de hoogte was van de beslissing van de lokale autoriteiten. Uiteindelijk waren ruim 51 duizend toeschouwers getuige van de finale, die met 4-1 werd gewonnen door Chelsea.