Groot nieuws van Sparta: Drenthe en nog vijf andere spelers vertrekken

Groot nieuws van Sparta: Drenthe en nog vijf andere spelers vertrekken

31-05-2019 14:06
75

Sparta heeft het vertrek van Royston Drenthe en nog vijf spelers bevestigd. De contracten van Drenthe, Roy Kortsmit, Gregor Breinburg, Giliano Wijnaldum, Janne Saksela en Edouard Duplan worden niet verlengd. Technisch manager Henk van Stee legt uit waarom Sparta afscheid van de spelers neemt.

"Voor alle zes de spelers geldt dat ze allemaal hun inbreng hebben gehad in de A-selectie afgelopen seizoen en we ook dankzij hun inzet zijn gepromoveerd naar de Eredivisie", legt Van Stee uit op het clubkanaal van Sparta.

Maar Van Stee is ook kritisch op het zestal. "Natuurlijk hadden deze spelers zelf wellicht ook meer inbreng willen hebben en anderzijds hadden wij wellicht nog meer verwacht van hen. In ieder geval willen wij ze alle zes van harte bedanken voor hun bijdrage en wensen wij ze veel succes toe!"

De 32-jarige Drenthe begon in de basis bij Sparta en had ook zijn aandeel in de successen, maar trainer Henk Fraser deed steeds minder een beroep op de linkspoot. Het is nog de vraag wat Drenthe gaat doen.