Van den Brom hoopt op deal met Ajax, Lens-gerucht is onzin, Maher wél in beeld

Van den Brom hoopt op deal met Ajax, Lens-gerucht is onzin, Maher wél in beeld

31-05-2019 14:29 Laatste update: 16:01
41

FC Utrecht-trainer John van den Brom verwijst het gerucht dat Jeremain Lens op huurbasis de overstap naar de Domstad maakt naar het rijk der fabelen. Dat gerucht verscheen vorige week in Turkse media. Vaclav Cerny en Adam Maher zijn wél in beeld bij Utrecht.

"Nee, dat is onzin. Ik heb het ook gelezen. Dat slaat nergens op", zegt Van den Brom bij RTV Utrecht over het Lens-gerucht. "Het is niet eens besproken. Dat is niet aan de orde, echt niet."

Ajacied Cerny, die in Amsterdam geen basisplaats heeft, komt wel in aanmerking voor een transfer naar Utrecht. "Ik heb inderdaad met hem gesproken. De laatste weken ben ik met Jordy (technisch manager Zuidam, red.) bezig geweest om te kijken op welke posities we nog versterking kunnen gebruiken en alles in kaart te brengen. We hebben gekeken naar wat de opties zijn. Hij is er daar een van, maar ook niet meer dan dat."

"Met Adam is dat hetzelfde verhaal, maar het is bij hem iets anders. Bij AZ heb ik fantastisch met hem gewerkt. Ze waren lang met hem bezig om het rond te krijgen. Hij heeft aangegeven dat hij stopt bij AZ. Toen hebben ik en Jordy ons bij hem en zijn management gemeld."

Ook Mats Seuntjens is aan Utrecht gelinkt. "Mats is niet aan de orde. Ik lees net zoveel als jullie, maar soms moet ik lachen. Ik ben helemaal gek van hem, want ik vind het een geweldige speler, maar zijn contract loopt gewoon door bij AZ."