Telegraph: twijfelende De Ligt kijkt naar Piqué en hakt knoop over paar dagen door

Telegraph: twijfelende De Ligt kijkt naar Piqué en hakt knoop over paar dagen door

31-05-2019 14:57 Laatste update: 16:50
86

Manchester United kan over enkele dagen de definitieve beslissing van Matthijs de Ligt verwachten. De Premier League-topclub hoopt nog altijd op de handtekening van de negentienjarige Ajax-aanvoerder, maar ook FC Barcelona en andere topclubs zijn geïnteresseerd.

Man United weet inmiddels dat De Ligt binnen enkele dagen gaat beslissen en verwacht spoedig een respons van de begeerde tiener. Dat meldt The Telegraph in Engeland. Alles wees erop dat De Ligt na dit seizoen de overstap zou maken naar Barcelona, maar naar verluidt is de verdediger rond de Champions League-duels met Tottenham Hotspur gaan twijfelen.

Wedden

Meer odds

Ondanks dat United zich niet heeft gekwalificeerd voor de Champions League en bezig is aan een forse verbouwing, is De Ligt gecharmeerd van de nummer zes van Engeland. Het ambitieuze miljoenenproject van United spreekt De Ligt net zo aan als de renovatie van zijn huidige club Ajax van twee jaar geleden, schrijft The Telegraph.

Het snelle en fysieke voetbal in Engeland zou van De Ligt een betere verdediger kunnen maken dan het voetbal in Nederland en Spanje. Daarnaast heeft Barcelona met Gerard Piqué een centrale verdediger die redelijk stevig in het zadel lijkt te zitten. De Ligt vraagt zich daarom af of hij veel gaat spelen in Spanje. Overigens heeft Piqué drie jaar bij Man United gespeeld voor hij de overstap maakte naar Barcelona. De jaren in Engeland hebben de Spaanse vedette goed gedaan.

Twijfels
Volgens The Telegraph is De Ligt al een jaar bezig met Spaanse lessen, maar is hij rond de duels met Tottenham gaan twijfelen of Spanje wel de beste optie voor hem is. Dat bood een ingang voor United, dat daar gretig gebruik van heeft gemaakt en zich in de transferoorlog heeft gemengd.