Rooney vertelde Van Gaal over bokspartij: 'Plaste in zijn broek van het lachen!'

Rooney vertelde Van Gaal over bokspartij: 'Plaste in zijn broek van het lachen!'

31-05-2019 18:52
16

Wayne Rooney zorgde in het voorjaar van 2015 voor grote ophef in Engeland, nadat er beelden opdoken van een boksgevecht met zijn vriend Phil Bardsley. Rooney werd in zijn eigen keuken naar de grond geslagen, maar manager Louis van Gaal nam het voorval luchtig op, vertelt de Brit vier jaar na dato.

Nog voordat de video openbaar werd, besloot Rooney om Van Gaal op te zoeken. "Ik vertelde hem: er komt een verhaal aan over Phil Bardsley (inmiddels onder contract bij Burnley, red.) en mij, terwijl we stonden te boksen in de keuken", laat hij weten in de BBC-podcast No Passion, No Point. "En Van Gaal zat vervolgens in zijn broek te plassen van het lachen! Hij vond het hilarisch."

Wedden

Meer odds

Rooney gaf ook wat extra details over zijn beruchte matpartij met Bardsley. "Dat deden Bardo en ik vaker. Het is er wel eens harder aan toe gegaan, maar daar waren geen beelden van. Die ene video stopt op het moment dat ik naar de grond ga, maar ik stond op en ging door met het gevecht. Na afloop zat ik met een gehavende neus en kwam er bij hem allemaal bloed uit zijn neus."

Rooney lachte uiteindelijk het laatst. Enkele dagen na het uitlekken van de video scoorde hij tegen Tottenham Hotspur en juichte hij alsof hij tegen de grond werd geslagen.