'Ik zie het wel gebeuren dat Van der Gaag bij Ajax de opvolger wordt van Ten Hag'

'Ik zie het wel gebeuren dat Van der Gaag bij Ajax de opvolger wordt van Ten Hag'

31-05-2019 20:42 Laatste update: 21:00
28

Het is niet ondenkbaar dat Mitchell van der Gaag in de toekomst Erik ten Hag gaat opvolgen bij Ajax. Dat stelt Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij, die tussen 2016 en 2018 onder de nieuwe trainer van Jong Ajax werkte.

"Als je bij Jong Ajax zit, heb je automatisch contact met Ten Hag. Daar kan hij ook van leren", zegt Mattheij tegen Ajax Showtime. "Ik denk zeker dat hij de kwaliteiten heeft en als hij de kans krijgt en het goed gaat doen met Jong Ajax zie ik het wel gebeuren. De toekomst moet het uitwijzen, maar ik vind en denk dat hij het zeker in zich heeft."

Van der Gaag was bij Excelsior hard voor zijn spelers, aldus Mattheij. "We werden fysiek ijzersterk. (...) Het maakte hem niet uit als het te zwaar was. Hij bleef gewoon doorgaan, net zolang totdat je op het level zat dat je het aankon. Dat was in het begin wennen, vooral de voorbereiding was zwaar, maar uiteindelijk had je het gevoel dat je twee wedstrijden achter elkaar kon spelen."

"Een ander voorbeeld: bij ons maakte iemand een sliding op de training. Hij kwam vol met zijn schenen tegen een paal aan en had pijn. Het enige wat Van der Gaag toen zei was: life is a bitch, opstaan en verdergaan", memoreert de Excelsior-verdediger. tot slot.