Bayern München steunt Ajax: Met een beetje pech liggen ze er meteen uit

Bayern München steunt Ajax: "Met een beetje pech liggen ze er meteen uit"

31-05-2019 21:59 Laatste update: 22:28
105

Bayern München-baas Karl-Heinz Rummenigge leeft mee met Ajax. De Amsterdamse club is niet blij met de plannen om de Champions League vanaf 2024 te hervormen, waardoor het voor Nederlandse clubs lastiger zou worden om het hoofdtoernooi te bereiken. Rummenigge begrijpt de onvrede volledig.

Rummenigge vindt dat er helemaal niets moet veranderen aan de huidige opzet van de Champions League. "Het heeft allemaal te maken met geld", vertelt hij aan Der Spiegel. "De vijf grote Europese competities (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk, red.) zijn blij met het huidige model, maar de Nederlanders, Belgen, Polen en Oostenrijkers willen óók vaste Champions League-plekken hebben. Dat is begrijpelijk."

Ajax heeft alle reden tot klagen over de huidige situatie, vindt de CEO van Bayern. "Ajax heeft de landstitel gewonnen en kwam afgelopen seizoen tot de halve finale van de Champions League. Maar volgend seizoen moeten ze weer een voorronde overleven en met een beetje pech liggen ze er dan meteen uit. Hoe kun je een financieel plan maken bij clubs die in zo'n situatie zitten? Ik begrijp volledig dat zoiets onwenselijk is."