Malen en Stengs leiden ontketend Jong Oranje naar dikke zege in Doetinchem

31-05-2019 21:50
69

Jong Oranje heeft vrijdagavond de oefeninterland tegen het Olympisch elftal van Mexico winnend afgesloten. Met Donyell Malen als grote man boekten de Nederlandse talenten een 5-1 zege op De Vijverberg.

Jong Oranje begon met Kjell Scherpen onder de lat, Deyovaisio Zeefuik, Perr Schuurs, Justin Hoogma en Tyrell Malacia in de verdediging, Ludovit Reis, Teun Koopmeiners en Dani de Wit op het middenveld en Calvin Stengs, Malen en Justin Kluivert in de aanval aan het oefenduel op De Vijverberg. Binnen één minuut was het raak. Malen stak de bal op Stengs, die afrondde met een lepe stift: 1-0.

Tien minuten kwam Jong Oranje op een 2-0 voorsprong. Ditmaal waren de rollen omgedraaid: Stengs was de aangever, Malen scoorde uit een moeilijke hoek. In de laatste minuten voor rust scoorde ontketende de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi nog twee keer. Dani de Wit zorgde voor de 3-0 op aangeven van Zeefuik en Malen ramde onderkantje lat de 4-0 binnen.

De tweede helft kon net zo goed schriftelijk afgedaan worden. Jong Oranje en het bikkelharde Mexico wisten het publiek in Doetinchem niet meer te trakteren op het spektakel van de eerste helft, maar scoorden allebei nog wel één keer. Eerst veranderde Schuurs een Mexicaans schot van richting, waardoor zijn toekomstige ploeggenoot Scherpen kansloos was. Eén minuut voor tijd bepaalde invaller Cody Gakpo de eindstand op 5-1.