Bruggink: 'Hij wordt niet de opvolger van De Ligt en moet gewoon gaan spelen'

Bruggink: 'Hij wordt niet de opvolger van De Ligt en moet gewoon gaan spelen'

31-05-2019 22:57 Laatste update: 23:10
45

De stap van FC Emmen naar Ajax is misschien te groot voor Kjell Scherpen. Dat stelt Arnold Bruggink, die Perr Schuurs als een voorbeeld ziet van hoe het kan lopen.

Schuurs maakte als aanvoerder van Fortuna Sittard de overstap naar Ajax, maar kwam in zijn eerste seizoen niet verder dan negen Eredivisie-minuten. "Ik neem aan dat Scherpen bij Jong Ajax gaat keepen. Ik begrijp dat je die keuze maakt, maar je hebt in Perr Schuurs een voorbeeld van wat er kan gebeuren", waarschuwt Bruggink bij FOX Sports.

"Die jongen (Schuurs, red.) was basisspeler en aanvoerder van Fortuna Sittard en had makkelijk ergens anders naartoe kunnen gaan. Ik snap dat de verleiding enorm is als Ajax komt, alleen de stap van FC Emmen naar Ajax is enorm groot. Daar heb je eigenlijk een andere tussenstap voor nodig."

Bruggink vraagt zich ook af wat het perspectief van Schuurs is in Amsterdam. "Hij wordt niet de opvolger van Matthijs de Ligt. Hij moet gewoon gaan spelen. Ik denk dat hij bij heel veel teams in de Eredivisie moeiteloos mee zou kunnen. Ook op basis van inzicht en techniek is hij prima. Hij moet in de Eredivisie spelen."