Derksen: 'Niemand heeft hier clubliefde en rivaliteit bestaat niet in Nederland'

Derksen: 'Niemand heeft hier clubliefde en rivaliteit bestaat niet in Nederland'

01-06-2019 11:52
88

Johan Derksen vindt dat John Stegeman het recht heeft om Go Ahead Eagles te verlaten voor PEC Zwolle. De trainer maakte een dag na de misgelopen promotie van Go Ahead bekend te zullen vertrekken naar de aartsrivaal uit Zwolle.

Dat viel in slechte aarde bij fans en bestuur van Go Ahead Eagles. "Stegeman moet zich niks aantrekken van die primitieve geluiden over rivaliteit", zegt Derksen tegen De Stentor. "Dat bestaat niet in Nederland. Ja, tussen Ajax en Feyenoord en tussen een paar belhamels bij PEC en Go Ahead misschien."

"Dat hij niet mag onderhandelen tijdens de play-offs vind ik ook gelul", gaat de voetbalanalist van Veronica Inside verder. "Dat wordt bovendien tegenwoordig allemaal door zaakwaarnemers gedaan. Mag hij dan ook niet meer naar het toilet ofzo? Hij heeft er toch niet met de pet naar gegooid bij Go Ahead? Hij heeft zijn stinkende best gedaan en de club flink vooruit geholpen. Als dit dan al niet meer mag…"

Derksen wil wel nog even reageren op de uitspraak van Stegeman toen hij tekende bij Go Ahead. De trainer zei dit uit clubliefde gedaan te hebben. "Dat hij gezegd heeft een roodgeel hart te hebben, vind ik zo'n popiejopie-kreet. Het zijn teksten die supporters graag horen, maar trainers moeten daar niet aan toegeven. Niemand heeft namelijk clubliefde tegenwoordig. Ik vind Go Ahead een mooie club, met een mooi stadion, maar ik heb wel de indruk dat ze in Zwolle iets verder zijn."