Ajax O19 dankt toptalenten in ingehaalde mini-Klassieker en is kampioen

Ajax O19 dankt toptalenten in ingehaalde mini-Klassieker en is kampioen

Gepubliceerd: zaterdag 1 juni 2019 om 16:00za 01-06-2019 om 16:00

Ajax O19 heeft zich zaterdag ten koste van Feyenoord tot landskampioen gekroond. De ploeg van trainer John Heitinga was in de inhaalwedstrijd op De Toekomst met 2-0 te sterk voor het team van collega Dirk Kuyt.

De mini-Klassieker werd vorig weekend na een half uur gestaakt, nadat familieleden van de Feyenoord-spelers werden belaagd door fans van de thuisploeg. Het duel werd zaterdag achter gesloten deuren uitgespeeld. Alleen ouders van spelers waren welkom. Het spel ging aanvankelijk op en neer, maar vijf minuten voor de pauze kwam Ajax op voorsprong. Spits Brian Brobbey rondde af na een fraaie bal van Salah-Eddine.

Dat was een belangrijke goal voor de Amsterdammers, wetende dat Feyenoord aan een punt genoeg had om kampioen te worden. In de tweede helft liepen de gemoederen bij vlagen hoog op. Zo vond een opstootje plaats na een overtreding van Orkun Kökcü. Toen de rust was wedergekeerd zorgde Naci Ünüvar voor de beslissing. De spelmaker scoorde na terugleggen van Sontje Hansen, die even daarvoor zelf een goede kans op 2-0 had laten liggen.

Ajax hield zich tijdens het slotoffensief van de Rotterdammers staande. De frustraties kregen de overhand bij Feyenoord, waar Wouter Burger zijn tweede gele kaart pakte. De Amsterdammers konden - met een elftal dat gemiddeld bijna twee jaar jonger was dan Feyenoord - feest vieren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws