'Sarri praat met Chelsea-directeur en dient officieel transferverzoek in'

'Sarri praat met Chelsea-directeur en dient officieel transferverzoek in'

01-06-2019 20:16
2

Maurizio Sarri heeft een transferverzoek ingediend bij de clubleiding van Chelsea. Dat meldt Sky Italia zaterdag. Naar verluidt hoopt Sarri de nieuwe trainer van Juventus te worden.

Sarri heeft afgelopen vrijdag een gesprek gevoerd met Chelsea-directeur Marina Granovskaia, die op haar beurt beloofde te praten met eigenaar Roman Abramovich. Het lijkt er sterk op dat de samenwerking tussen Sarri en Chelsea al na één seizoen eindigt. Volgens Sky is hij de topkandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus.

Wedden

Meer odds

Chelsea stelde Sarri aan en kende onder de Italiaan een uitstekende start in de Premier League, maar zakte daarna ver weg. Toch wist de 60-jarige oefenmeester de derde plek te bemachtigen in Engeland. Afgelopen week won hij ten koste van Arsenal de Europa League.

Niet alleen de prestaties waren lange tijd onvoldoende, ook het vertrouwen van de spelersgroep leek steeds minder te worden. Sarri's autoriteit werd onder de loep gelegd nadat hij doelman Kepa Arrizabalaga wilde wisselen in de League Cup-finale tegen Manchester City. De Spaanse doelman negeerde de opdracht van zijn trainer, die aan de zijlijn ontplofte. De situatie werd achteraf uitgelegd als een incident.