Jol tipt Ajax-duo bij Tottenham Hotspur: 'Ajax kan 70 of 80 miljoen vragen'

Jol tipt Ajax-duo bij Tottenham Hotspur: 'Ajax kan 70 of 80 miljoen vragen'

01-06-2019 21:03
37

Martin Jol raadt Hakim Ziyech en Donny van de Beek aan bij Tottenham Hotspur. De voormalig Ajax-trainer vraagt zich echter af of de club uit Londen bereid is om de door Ajax gevraagde transfersommen te betalen. Spelers van Ajax zijn niet meer voor een habbekrats over te nemen, zegt Jol.

"Als ik Spurs was zou ik voor Hakim Ziyech gaan en je hebt ook Donny van de Beek", zegt Jol tegen Football London. "Het ding is dat Ajax nu zeventig of tachtig miljoen voor hun sterren kan vragen. De oude dag zijn voorbij. Je kunt geen Ajax-spelers meer kopen voor vijftien of twintig miljoen euro. Die tijd is geweest. Tottenham heeft heel goede scouts en mensen nodig om spelers te vinden."

Jol werkte bij Ajax samen met Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen, die zaterdagavond de Champions League-finale spelen tegen Liverpool. "Ik kijk niet alleen naar Toby, Jan en Christian, maar naar heel Spurs. Ik ben zo trots op ze", zegt Jol, die zelf manager was van Tottenham. 

"Toen ik die drie spelers tot m'n beschikking had moesten ze hun plek nog zien te vinden. Ik herinner me dat ik Toby moest leren om harder te zijn, om ieder luchtduel te winnen. Soms was hij wat mak. Ik moest hem zijn eigen identiteit geven. Dat is wat ik probeerde te doen."