Update: 'Ajax-back naar Leipzig; opleidingsvergoeding van 130.000 euro'

Update: 'Ajax-back naar Leipzig; opleidingsvergoeding van 130.000 euro'

Gepubliceerd: maandag 3 juni 2019 om 11:04ma 03-06-2019 om 11:04

Solomon Bonnah gaat de jeugdopleiding van Ajax deze zomer verlaten. De vijftienjarige vleugelverdediger heeft het transfernieuws zaterdag wereldkundig gemaakt via Instagram.

De in Ghana geboren Bonnah werd in 2012 als achtjarige opgepikt bij amateurclub Zeeburgia. Zeven jaar later zit zijn tijd bij Ajax er dus op. 'Ik heb mijn beslissing gemaakt en ik heb Ajax op de hoogte gebracht', laat hij weten via Instagram. 'Ik heb hier een fantastische, leerzame tijd gehad. De leden van de technische staf, de supporters en mijn medespelers zullen altijd een plekje in mijn hart hebben.'

Bonnah stelt dat het tijd is voor 'een nieuwe' uitdaging, maar laat in het midden waar hij zijn carrière zal vervolgen. Ajax Showtime vermoedt dat de verdediger naar Duitsland vertrekt. Bonnah volgt het voorbeeld van de één jaar oudere Dillon Hoogerwerf: de spits maakte zaterdag, eveneens via Instagram, bekend dat hij naar Manchester United vertrekt.

Update 03/06 11.04: Volgens BILD wordt RB Leipzig de volgende club van Bonnah. De boulevardkrant meldt maandag dat Ajax een slordige 130.000 euro aan opleidingsvergoeding ontvangt voor de tiener. Komend seizoen sluit Bonnah aan bij Leipzig O17. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws