Liverpool neemt revanche voor Drama van Kiev en zet Tottenham Hotspur opzij

Liverpool neemt revanche voor Drama van Kiev en zet Tottenham Hotspur opzij

01-06-2019 22:47
174

Liverpool heeft zich gerevancheerd voor de in Kiev verloren Champions League-finale van vorig seizoen. The Reds rekenden zaterdagavond na een weinig verheffende eindstrijd af met Tottenham Hotspur en mogen voor de eerste keer sinds 2005 de Cup met de Grote Oren op hun naam schrijven.

Het venijn zat hem in de openingsfase van de wedstrijd. De finale werd voorafgegaan door een indrukwekkend applaus ter nagedachtenis van de overleden José Antonio Reyes. Arbiter Damir Skomina moest vervolgens al na 24 seconden (!) in actie komen: Moussa Sissoko kreeg een inzet van Sadio Mané tegen zijn arm aan en de bal ging op de stip. Mohamed Salah zorgde vanaf elf meter voor de vroege 1-0.

De sensationele start kreeg echter geen passend vervolg. De vrouwelijke streaker die de wedstrijd onderbrak, baarde nog het meeste opzien. Alleen Andy Robertson kwam voor rust nog in de buurt van een treffer, maar zijn poging van afstand werd gepareerd door Hugo Lloris.

In de tweede helft waren er wat meer kansjes aan beide zijden, maar de amusementswaarde bleef laag. Lloris moest zijn goal uit na een voorzet van Robertson en griste de bal knap voor de voeten van Mané weg. De Fransman had twintig minuten voor tijd het nakijken na een schot van James Milner, ingevallen voor Georginio Wijnaldum, maar de bal ging rakelings naast.

Tottenham moest in de slotfase risico's nemen, bracht Lucas Moura en Fernando Llorente binnen de lijnen en maakte zich op voor een slotoffensief. Dele Alli schoot echter van dichtbij over en een schot van Heung-Min Son werd tegengehouden door Alisson Becker. De doelman pakte vijf minuten voor tijd uit met een fraaie zweefduik, waarmee hij een vrije trap van Christian Eriksen naast tikte. De tweede treffer van de wedstrijd zou echter aan de andere kant vallen. Invaller Divock Origi kreeg de bal na een corner voor zijn voeten en schoot tegendraads binnen: 2-0.

Liverpool mag zich nu voor de tweede keer in het Champions League-tijdperk en voor de zesde keer ooit de beste club van Europa noemen. Tottenham Hotspur daarentegen zal moeten blijven teren op de UEFA Cup-winst van 1984.