'Hij heerste in de lucht en greep in waar nodig, heel goede finale van Van Dijk'

'Hij heerste in de lucht en greep in waar nodig, heel goede finale van Van Dijk'

02-06-2019 07:58
24

Robert Maaskant is niet onder de indruk van het niveau in de finale van de Champions League. Hij zag dat onder meer Liverpool-ster Mohamed Salah zijn stempel niet kon drukken, maar Virgil van Dijk kan wel op complimenten rekenen.

"Ik vind dat Van Dijk een heel solide wedstrijd heeft gespeeld", vertelt Maaskant aan Voetbal International. "Hij is bijna niet in de problemen gekomen tegen Harry Kane. Dat is toch een van de topspitsen." Bovendien hield de Nederlander Heung-Min Son met een goede ingreep van scoren. "Die liep hij er geweldig af. Een onervaren verdediger zou nog wel eens een tackle kunnen inzetten, maar hij blijft lopen en timet precies wanneer hij moet ingrijpen. In de zestien ook nog eens."

"Hij is eigenlijk niet in de problemen geweest", vervolgt Maaskant. "Voetballend heeft hij niet zo heel veel gebracht, maar dat was ook niet nodig. Hij heerste in de lucht en greep in waar nodig. Gewoon een heel goede finale. Het is mooi om te zien hoe Virgil na afloop neerstortte op het veld met tranen in zijn ogen. Voor een jongen die bij Willem II heeft gezeten en uit Breda komt, is dit echt een droom. Een jongensboek."