'Benfica laat Cillessen-droom varen en gaat poging wagen voor Navas'

'Benfica laat Cillessen-droom varen en gaat poging wagen voor Navas'

02-06-2019 11:27
35

Benfica zoekt naar een nieuwe keeper en heeft zijn vizier verlegd naar Real Madrid-doelman Keylor Navas, meldt Record zondagochtend. De landskampioen van Portugal zat eerst achter Jasper Cillessen aan.

De doelman uit Groesbeek lijkt echter te duur: in zijn contract is een afkoopsom van zestig miljoen euro opgenomen. Bovendien heeft Cillessen niet veel trek in de Portugese competitie én wordt hij ook begeerd door Valencia. Benfica heeft nu doorgeschakeld en is bij Navas uitgekomen, meldt Record. De Costa Ricaan staat nog één jaar onder contract in Madrid. Hoeveel hij moet kosten, is niet geheel duidelijk. Volgens het Portugese medium moet Benfica echter hopen op 'medewerking' van De Koninklijke.

Navas werd na het WK van 2014 overgenomen van Levante en won drie Champions League-finales met Real Madrid. Afgelopen zomer moest hij echter plaatsmaken voor Thibaut Courtois. Trainer Zinedine Zidane geeft de Belg ook volgend seizoen de voorkeur onder de lat, waardoor Navas zijn langste tijd in het Estadio Santiago Bernabeu gehad lijkt te hebben.