Van Gaal en Van Basten oneens: 'Kan Koeman niet maken, niet tussentijds'

Van Gaal en Van Basten oneens: 'Kan Koeman niet maken, niet tussentijds'

02-06-2019 12:55
60

Bondscoach Ronald Koeman wordt in verband gebracht met FC Barcelona, maar 'kan het niet maken' om Oranje in te ruilen voor de Catalanen. Dat stelt Louis van Gaal, in het verleden werkzaam bij zowel het Nederlands elftal als FC Barcelona.

Koeman verbond zich in het voorjaar van 2018 aan Oranje en tekende een contract tot 2022. Dat hij Oranje de rug toe zou keren, voordat hij een eindtoernooi heeft gehaald, is voor Van Gaal ondenkbaar. "Ik vind dat hij dat niet kan maken, omdat hij vol overtuiging is gestart aan zijn project bij het Nederlands elftal. Hij kan dit wel na een cyclus doen, maar niet tussentijds: dan ben je ongeloofwaardig", vertelt hij bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

Een andere voorganger van Koeman, Marco van Basten, ziet echter geen bezwaren. "Als ik Ronald zou zijn, zou ik het kunnen begrijpen. FC Barcelona, zo'n grote club met zo veel mogelijkheden, zijn club, hij heeft er jaren gevoetbald. Bondscoach zijn is ook geweldig, maar heel beperkt: het is maar een aantal keer per jaar."