Van Nistelrooy 'prikkelt' Leeuwinnen: 'Ik moet mezelf soms knijpen, zó mooi!'

Van Nistelrooy 'prikkelt' Leeuwinnen: 'Ik moet mezelf soms knijpen, zó mooi!'

Gepubliceerd: zondag 2 juni 2019 om 13:16zo 02-06-2019 om 13:16

De Oranje Leeuwinnen doen er alles aan om optimaal voorbereid aan de start van het WK in Frankrijk te staan. De regerend Europees kampioen werd onlangs toegesproken door Ruud van Nistelrooy, onthult verdedigster Merel van Dongen na afloop van de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië.

De ontmoeting met Van Nistelrooy maakte diepe indruk op de back van Betis Sevilla, vertelt ze aan FOX Sports. "Ik moet eerlijk zeggen dat hij me erg heeft geprikkeld: hoe hij heeft geleefd voor zijn sport en hoe fit hij nog steeds is. Ik moet mezelf af en toe knijpen. Dat zulke mensen naar ons toe komen om met ons te spreken... Vind ik zó mooi! Het zal hopelijk niet wennen."

Voor Van Dongen lonkt plotseling een basisplek tijdens het WK: de Amsterdamse leek voorrang te moeten verlenen aan Kika van Es, die tegen Australië echter een gebroken middenhandsbeentje opliep en huilend van het veld af moest. "Ze had de schrik in haar ogen, nooit leuk om te zien", aldus Van Dongen, die inviel voor Van Es. "Ik vind dat altijd moeilijk, want ik gun Kika de wereld, maar ik moet zelf ook focussen. Hopelijk valt het mee voor Kika."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaan de Oranje Leeuwinnen wereldkampioen worden?

(2933 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws