Ajax en Tottenham azen op Bergwijn: Als je hier goed speelt, kan dat helpen

Ajax en Tottenham azen op Bergwijn: "Als je hier goed speelt, kan dat helpen"

02-06-2019 15:31
117

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum laten Steven Bergwijn dromen. De PSV-aanvaller keek zaterdagavond met de selectie van het Nederlands elftal naar de Champions League-finale tussen Liverpool en Tottenham Hotspur (2-0).

"Prachtig voor Virgil en Gini dat ze die prijs mochten winnen", reageert Bergwijn, die zich met Oranje voorbereidt op de Nations League-eindronde, in gesprek met Voetbal International. "Ik heb zitten te genieten, het is heel speciaal. Natuurlijk hoop ik er zelf ook ooit een keer te staan. Dat is een jongensboek."

Van Dijk en Wijnaldum melden zich maandag als Champions League-winnaars in het trainingskamp van Oranje in het Portugese Lagos. "Ze zullen binnenkomen met een goed humeur", verwacht Bergwijn, "en dat is voor de ploeg belangrijk. De sfeer zit er sowieso lekker in, we trainen hard en goed en met plezier."

Bergwijn kan zelf rekenen op interesse van Ajax en Tottenham Hotspur. In Portugal kan de PSV'er zich laten zien. "Als je hier goed speelt, kan dat helpen, maar ik ben niet bezig met mijn toekomst", benadrukt hij. "Eerst spelen, pas na de Nations League ga ik verder nadenken over de volgende stap in mijn carrière."