Ajax levert vijf spelers in Nederlands getint sterrenteam van Champions League

Ajax levert vijf spelers in Nederlands getint sterrenteam van Champions League

02-06-2019 16:52
147

De UEFA heeft zondag het Team van het Jaar van het afgelopen Champions League-seizoen bekendgemaakt. Ajax levert vijf spelers, een minder dan hofleverancier Liverpool.

In totaal werden twintig spelers uitgekozen, waardoor een kwart van het team uit Ajacieden bestaat. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, David Neres en Dusan Tadic behoren volgens de 'technical observers' van de UEFA tot de beste spelers van het afgelopen Champions League-seizoen.

Naast de Ajacieden telt het sterrenteam nog twee Nederlanders: Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die zaterdagavond de Champions League veroverden met Liverpool. Ook ploeggenoten Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson en Sadio Mané zijn opgenomen in de lijst. Met het zestal is Liverpool hofleverancier.

De selectie bestaat grotendeels uit spelers van clubs die de halve finale van de Champions League bereikten. Kevin De Bruyne, Raheem Sterling (Manchester City), Tanguy Ndombele (Olympique Lyon) en Cristiano Ronaldo (Juventus) zijn de uitzonderingen. Mohamed Salah, die de score opende in de finale, is de grote afwezige.