Koeman vertrekt niet naar FC Barcelona: 'Dit is niet het moment'

Koeman vertrekt niet naar FC Barcelona: 'Dit is niet het moment'

02-06-2019 17:06
37

Ronald Koeman maakt een einde aan alle speculaties: hij vertrekt níet naar FC Barcelona. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft in een interview met de NOS duidelijkheid gegeven over zijn toekomst.

De geruchten rond Koeman en Barcelona kwamen op gang na de verloren Copa Del Rey-finale van Barcelona. Trainer Ernesto Valverde werd hevig bekritiseerd, waarna onder meer Koeman naar voren werd geschoven als mogelijke vervanger. Koeman wilde afgelopen week op de persconferentie inhoudelijk niet reageren op het gerucht, waardoor de speculaties toenamen.

"Ik word soms moe van de link tussen Koeman en die club", zegt Koeman tegen de NOS. "Bij m'n presentatie zei iemand al: ja maar als dit, als zus, als zo. Ik heb me geconformeerd aan de KNVB."

"Als je na één seizoen nog een jaar te gaan hebt tot het EK, is dit niet het moment. Hoe ik ook reageer, er zullen altijd mensen zijn die zeggen: zie je nou wel. Als ze komen gaat hij toch. De media gaan daarmee aan de haal, dat is hun goed recht. Ik weet wat ik met de KNVB afgesproken heb. Dat lijkt me voldoende."

Koeman denkt dat er een streep kan door de geruchten. "Ja, wat mij betreft wel."