Frenkie de Jong: 'Ik maak daar geen dolletjes over, dat zou respectloos zijn'

Frenkie de Jong: 'Ik maak daar geen dolletjes over, dat zou respectloos zijn'

02-06-2019 20:32
22

Frenkie de Jong gaat ervan uit dat Ernesto Valverde volgend seizoen 'gewoon' aan het roer staat bij FC Barcelona. De trainer staat onder druk na het verlies in de bekerfinale en uitschakeling in de halve finale van de Champions League.

"Kijk, hij wordt natuurlijk onder druk gezet door de media, maar je weet niet hoe dat binnen de club is", vertelt De Jong, die afwacht, aan Veronica Inside. "Volgens mij is het een heel goede trainer. Vorig jaar heeft hij de dubbel gewonnen en nu is hij weer kampioen geworden met Barcelona. Hij zal vast wel iets kunnen, dus ik hoor wel hoe en wat."

In Spanje werd de laatste dagen gespeculeerd over een move van Oranje-bondscoach Ronald Koeman naar Barça. "Nee, ik heb daar geen dolletjes over gemaakt (met Koeman, red.). Dat zou ook een beetje respectloos zijn richting Valverde. Hij zit er gewoon nog. Volgens mij is er niet zoveel aan de hand als iedereen zegt. Het zou ook gek zijn als ik daar nu over ga speculeren."

Koeman gaf zondag opheldering over een mogelijke overstap naar Barcelona: het is niet aan de orde. "Als je na één seizoen nog een jaar te gaan hebt tot het EK, is dit niet het moment", aldus de bondscoach tegen de NOS. In de tussentijd zit Valverde ook nog gewoon op zijn post.