Seedorf slaat terug naar Van Basten: 'Dan weet je niet wat hiërarchie betekent'

Seedorf slaat terug naar Van Basten: 'Dan weet je niet wat hiërarchie betekent'

02-06-2019 21:12
130

Het zit Clarence Seedorf nog steeds niet lekker dat hij onder bondscoach Marco van Basten uit de gratie was geraakt bij Oranje. De toenmalige middenvelder van AC Milan werd vaak niet opgeroepen en als hij de selectie wél haalde, kregen spelers als Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Nicky Hofs de voorkeur.

Seedorf miste het WK van 2006 en het EK van 2008 en spreekt ruim tien jaar na dato van een 'politieke keuze'. "Dat doet pijn, want je bent sportman en je wordt de kans ontnomen om een toernooi mee te maken", vertelt hij zondagavond in NTR College Tour.

Wedden

Meer odds

Seedorf speelde destijds op de toppen van zijn kunnen, terwijl Van der Vaart en Sneijder nog golden als aanstormende talenten. "De beste spelers moeten spelen voor het Nederlands elftal, punt. En als jij zegt dat Sneijder en Van der Vaart hoger staan in de hiërarchie, dan heb je niet begrepen wat hiërarchie betekent", deelt hij een sneer uit aan Van Basten. "Hiërarchie betekent hoeveel strepen je hebt. En ik heb meer strepen dan die jongens."

De huidige bondscoach van Kameroen besloot uiteindelijk om de eer aan zichzelf te houden na een aantal reservebeurten. Het werkte niet tussen hem en Van Basten, concludeerde hij. "We konden goed met elkaar praten over zaken, maar we hadden een verschil van visie en meningen. Ik had geen zin om weer met negativiteit te zitten, dus heb ik een keuze gemaakt. Ik denk dat het een gemiste kans is geweest, want ik zag het echt zitten met Marco."