Mourinho neemt drie Ajax-spelers en Van Dijk op in CL-elftal: 'Enorme toekomst'

Mourinho neemt drie Ajax-spelers en Van Dijk op in CL-elftal: 'Enorme toekomst'

03-06-2019 07:07
32

José Mourinho heeft drie Ajax-spelers en Virgil van Dijk opgenomen in zijn Champions League-eftal van het jaar. De Portugees steekt in gesprek met RT de loftrompet over de vier Nederlanders.

Mourinho vormde zijn team uit de vier halvefinalisten. Winnaar Liverpool is 'hofleverancier' met zes spelers, terwijl van Tottenham Hotspur alleen Christian Eriksen werd gekozen. Ook FC Barcelona levert met Lionel Messi slechts één speler.

Van Ajax maken Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek hun opwachting. "De Ligt is erg jong, een geweldige aanvoerder voor Ajax, speelde fantastisch en maakte belangrijke doelpunten. Ik denk dat De Ligt tot de allerbesten van deze Champions League behoort", vertelt Mourinho aan RT.

Naast Eriksen vormen Van de Beek en De Jong het middenveld. "Ook jonge spelers, ook een grote toekomst. Ze toonden ook een grote persoonlijkheid met de manier waarop ze speelden in de uitduels bij Real Madrid en Juventus. Grote persoonlijkheden en spelers met een enorme toekomst dus."

Van Dijk mag volgens Mourinho ook niet ontbreken. "Van Dijk is een koning, een enorme persoonlijkheid. Positioneel, een topspeler."

Het elftal van Mourinho:
Alisson Becker (Liverpool); Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax), Andy Robertson (Liverpool); Frenkie de Jong (Ajax), Donny van de Beek (Ajax), Christian Eriksen (Tottenham Hotspur); Mohamed Salah (Liverpool), Lionel Messi (Barcelona), Sadio Mané (Liverpool).