Kluivert prijst 'topgozer': 'Echt iemand waar ik heel veel respect voor heb'

Kluivert prijst 'topgozer': 'Echt iemand waar ik heel veel respect voor heb'

03-06-2019 07:26
20

Justin Kluivert hoopt in zijn tweede seizoen bij AS Roma weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal. De twintigjarige vleugelaanvaller heeft zijn zinnen gezet op het EK van volgend jaar.

"Ik wil heel veel spelen en vooral ook meer scoren", zegt Kluivert in De Telegraaf. "Als dat gebeurt, heb ik er vertrouwen in dat ik mezelf weer mag laten zien bij het Nederlands elftal. Ik probeer mezelf altijd te laten zien om weer bij het grote Oranje te horen, want dat is mijn droom natuurlijk. Om daarmee het EK te halen. Ajax 1 halen was een jongensdroom en dat heb ik gelukkig bereikt. Schitteren in het Nederlands elftal, dat is echt mijn doel."

Kluivert leerde in zijn eerste seizoen in Rome veel van clubicoon Daniele De Rossi, die onlangs zijn vertrek bij de club aankondigde. "Toen ik net bij Roma kwam, begon hij al gelijk met me te praten en appjes te sturen", vertelt de oud-Ajacied. "Hij heeft me echt thuis laten voelen. Het was heel lief, hij gaf me een heel warm gevoel en is echt iemand waar ik heel veel respect voor heb en heel veel van heb geleerd. Wat hij doet voor het team: écht een topgozer."

"Ik heb de eer gehad met hem te mogen samenspelen en heb een shirt van hem gehad, met een heel mooie tekst erop. To my special friend Justin, I love you", vervolgt Kluivert. "Over twintig jaar kan ik met trots laten zien met wie ik heb gespeeld en ik hoop dat hij dat dan ook over mij kan zeggen."