Tuttosport: Juventus wil recordbedrag van 85 miljoen euro betalen aan Ajax

Tuttosport: Juventus wil recordbedrag van 85 miljoen euro betalen aan Ajax

03-06-2019 07:48
73

De toekomst van Matthijs de Ligt blijft onderwerp van gesprek in het buitenland. Het Italiaanse Tuttosport pakt uit met het nieuws dat Juventus een bod van 85 miljoen euro heeft uitgebracht op de negentienjarige aanvoerder van Ajax.

Juventus probeert zich met het megabod in de strijd om De Ligt te mengen. Als de Ajax-aanvoerder voor de genoemde 85 miljoen euro vertrekt, wordt hij de duurste verdediger aller tijden. Die titel draagt Virgil van Dijk op dit moment nog. De kersverse Champions League-winnaar verkaste anderhalf jaar geleden voor 84,5 miljoen naar Liverpool.

Het is onduidelijk of Ajax heeft gereageerd op het bod van Juventus. De kampioen van Italië heeft concurrentie van FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United, Manchester City en Bayern München. Als De Ligt niet haalbaar blijkt, schakelt Juventus naar verluidt door naar Kalidou Koulibaly (Napoli) en Marquinhos (Paris Saint-Germain).

In Turijn zou 'optimisme' heersen over de komst van De Ligt. Met een rake kopbal was de verdediger in de kwartfinale van de Champions League nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van De Oude Dame. De Ligt hakt waarschijnlijk na de Nations League met Oranje de knoop door. Eerder betaalde Barcelona een soortgelijk bedrag (75 miljoen euro en 86 miljoen na bonussen) voor Frenkie de Jong.