Streppel ziet degradatie De Graafschap niet als beletsel, 'ook NEC in de race'

Streppel ziet degradatie De Graafschap niet als beletsel, 'ook NEC in de race'

03-06-2019 07:54
34

Jurgen Streppel is nog altijd de belangrijkste kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden van De Graafschap. De Superboeren, die zijn gedegradeerd uit de Eredivisie, gaan deze week opnieuw in gesprek met de 49-jarige oefenmeester.

"Het moet niet te lang meer duren", reageert Streppel in gesprek met Omroep Gelderland, zonder de naam van een club te noemen. "Dat is voor allebei niet goed. Ik heb al eens gezegd dat ik naar een club wil met ambitie en waar een duidelijke structuur en lijn te zien is. Dat er iets van te maken is."

De voormalig coach van Willem II en sc Heerenveen lijkt meer ijzers in het vuur te hebben. Zijn laatste avontuur was op Cyprus bij Famagusta. De Graafschap wil zo snel mogelijk een opvolger van de vertrokken Henk de Jong aanstellen. Dat de Doetinchemmers komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie acteren, maakt voor Streppel niet veel uit. "Voor mij is dat geen beletsel."

De Graafschap lijkt saillant genoeg concurrentie te krijgen van NEC, komend seizoen een belangrijke concurrent. De naam van Streppel valt in Nijmegen, meldt de regionale omroep. NEC nam in april afscheid van Jack de Gier, waarna Ron de Groot als interim-trainer fungeerde in De Goffert.